Sara Lindahl Erlandsson

Direktlänk till inlägg 8 september 2011

OLIKA BORSTAR & PENSLAR! TIPS

Av Sara Erlandsson - 8 september 2011 22:10

OLIKA BORSTAR & PENSLAR:


   

1.  Täckstifftspensel - används till att täcka små blemmor så som finnar, födelsemärken, plitor, ärr m.m

2.  Svamp till underlag - finns i olika sorter. Trekantiga med raka kanter används ofta för att täcka med täckstift. De ovala används mer till att lägga underlagskräm.

3.  Underlagskrämborste - gör att underlagskrämen blir jämn, ger mycket bra resultat. Man kan ”dutta” med borstens bredsida för att få bort eventuella linjer efter penseldragen. 

4.  Puderpuff - bör vara i samma storlek som en knuten hand och lätt att tvätta. 

5.  Puderborste - används istället för puderpuffen. Bör ej användas som rouge borste. 

6.  Rougeborste - Är lik puderborsten fast lite mindre. Bör ha rund topp och stråna klippta i etapper. 

7.  Ögonskuggapensel - De platta, rundade och etapp klippta är de vanligaste. De större passar bättre till highlights eller till att blanda skuggor med. De borstar man brukar få med i produkter är oftast i skumgummi och funkar inte lika bra. De suger ofta åt sig skuggan & går sönder lätt. 

8.  Ögonfranskam - bra att ha när fransarna klumpar ihop sig. Använd på fuktig mascara och arbeta i små zick-zack rörelser utåt från fransroten. 

9.  Ögonfransböjare - Man ska ej använda böjaren på fransarna när de har mascara på sig eftersom risken är då att de går av. Det finns dock en i plast som funkar utmärkt till det. Permanenta ögonfransarna om du måste böja varje dag. 

10.  Läpppensel - är lika bra i syntetmaterial som av äkta hår och behöver inte vara dyr. Ska man använda starka färger så är det viktigt att använda en pensel som gör att resultatet blir jämt. 

11.  Linerpensel - Smal, rundad och spetsig pensel. Kan användas till ögonskuggor eller om du har svårt till att applicera flytande eyeliner med penseln som sitter i korken. 

12.  Pincett -  används till att noppa ögonbrynnen. En bra pincett tar bort de allra finaste stråna. 

13.  Ögonbrynskam - Används till att lägga brynen på plats. 

14.  Ögonbrynsborste -  fungerar bra till att lägga ögonskugga nära fransraden eller till att fylla i ögonbrynen. 

15.  Sax -används till att klippa av långa strån i ögonbrynen. 



Skrev detta i skolan för något halvår sedan så det är copyright på detta. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Sara Erlandsson - 3 augusti 2013 13:37

Vi åkte ner till strömstad och hälsa på Emma som bor där. Vi festa, shoppa, käka och bara hade det gött en hel helg! ...

Av Sara Erlandsson - 3 augusti 2013 13:24

[Bild] [Bild]

Av Sara Erlandsson - 23 juli 2013 15:40

Så jävla gött att bo på landet i ett litet samhälle. Vi solar, badar, åker runt på kinnekulle och hittar på massa grejer. Här är lite bilder från de senaste dagarna. Dock är det inte med några bilder från i fredags och lördags. Då drack vi några styc...

Av Sara Erlandsson - 19 juli 2013 13:05

Igår bada vi, kolla på film hos mig, sen åkte vi och spela volleyboll o nån konstig blandning av rugby och amerikansk fotboll. Det var kul, men min kondis är ju inte i toppform direkt. ...

Ovido - Quiz & Flashcards